3 digitala trender att hålla ögonen på under 2015

2014-12-12 08:58

Jaha så har det gått sådär fort igen, det är den tiden på året då vi blickar framåt mot ett nytt. 2014 ska bli 2015 och alla undrar förstås vad som kommer hända då. Jag har läst, lyssnat och funderat över vad som kan komma att bli viktiga trender att hålla koll på under 2015. Var du som företag ska lägga ditt fokus när du vill marknadsföra dig digitalt och ha en aktiv närvaro på sociala medier.

Trend 1 – Mobilen i högsta hugg!

Vi kommer spendera mer och mer tid på våra mobiler istället för datorer och surfplattor. Din mobil lämnar aldrig din sida, den finns där dag som natt och är lätt att använda. Ska du kolla upp något eller bara fördriva tiden så använder du mobilen. På Facebook ökade antalet dagliga besökare via mobilen med 34% under året och det som sker på Facebook lägger grunden till vad som sker även på andra ställen, det vet ju alla :) Så mobilanvändandet kommer att öka under 2015. Det gäller att tänka mobilen först när du skapar kampanjer och innehåll. Det vill säga anpassa design och innehåll till mobilformat.

Trend 2 – Gör ett klipp om det!

Videoklipp speciellt i kort version kommer mer och mer. Facebook meddelande att de hade mer videovisningar än YouTube i år (vissa menar dock att detta beror på auto-play funktionen) men hej, det visar ändå på en trend. Så glöm inte detta och se till blanda upp innehållet i dina kanaler mellan text, bild och rörligt material. Du kan använda videoklipp i alla kanaler, var kreativ. Det handlar om att visa upp sin produkt eller tjänst på ett intressant vis.

Trend 3 – Vi är alla människor!

2015 är året då företag på allvar måste börja anpassa sitt innehåll efter målgruppen på de sociala medierna och prata som de gör. Innehåll på sociala medier handlar om att samtala. Om att vara det mänskliga ansiktet av ett varumärke och om att vara trovärdig och äkta. Så se till att fokusera på att får fram en mänskligare sida, våga bjuda mer på “ditt” företag och håll dialogen levande. Svara på frågor bättre och håll igång diskussionerna på de sociala media kanalerna.

Vilka trender tror du vi kommer se mer av 2015? Dela gärna med dig i en kommentar.

Tags: , , , , , , , , ,

Kategorier: