3 tips för att förbättra din marknadsföring på sociala medier.

2015-02-19 08:17
90-9-1 regeln

Behöver din sociala media närvaro en boost? Känner du att dina kanaler inte genererar lika mycket feedback som du önskar? Kanske funderar du till och med över om din närvaro ger dig någonting tillbaka alls? Det är bra att ha 90-9-1 regeln i huvudet när det ibland känns som om ingen varken ser eller bryr sig om dig. 90-9-1 regeln kan enkelt förklaras såhär; 90% är bara publik d.v.s de ser dig men ger dig ingen aktiv respons på ditt innehåll i sociala medier. 9% engagerar sig i ditt innehåll och endast 1% skapar nytt innehåll. Hursomhelst så kan det vara uppfriskande att prova nya saker både för dig själv och dina följare/fans/publik. Läs vidare för att få 3 tips på hur du kan förbättra din närvaro på sociala medier.

90-9-1 regeln

Tips 1:  Lyssna på detta!

Japp just precis lägg ut ljudfiler och be dina fans att lyssna på ditt innehåll. Podcast har växt sig stora de senaste åren, folk har oftast sina öron lediga för att ta in information. Du kan välja att lyssna samtidigt som du gör något annat och att få lyssna kan upplevas av många som rofyllt. Du behöver absolut inte börja med en podcast om du inte vill ett litet klipp här och där som ett inlägg på Facebook eller Instagram där ljudet är i fokus räcker alldeles utmärkt.

Lyssna på detta! Västsverige Facebook

Tips 2: Köp annonser online!

Den organiska räckvidden på framförallt Facebook har störtdykt det senaste året. Den finns såklart fortfarande där men det är svårare att nå ut med enbart ett statusinlägg. Genom att betala en summa pengar kan man enkelt nå ut till fler personer. Jag tycker att detta är en prisvärd variant av annonsering. För ett par hundralappar kan du öka din synlighet markant. Och du annonserar på en plattform där du vet att din målgrupp har en närvaro. Ett bra sätt att boosta igång och få en nystart på din närvaro.

Tips 3: Bjud på ett skratt!

Humor att det är en roligt är viktigt, för att i första hand används sociala medier som en sorts underhållning. Vi går in där för att fördriva tiden och för att koppla av. Att hitta innehåll som underhåller bidrar ofta till att man vill dela med sig så att även andra får uppleva denna härliga glada känsla. Som företag måste du tänka på detta och utforma din närvaro så att den passar in i sammanhanget och inte upplevs som reklam och säljig. Våga bjuda på ett skratt och ta inte ditt företag och dina produkter/tjänster på för stort allvar hela tiden. Självklart ska inläggen andas en professionalitet och inte flamsas bort. Du känner ditt företag bäst och vet vart din gräns går.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Kategorier: , , ,