4 snabba tips för att väcka liv i din Facebooksida.

2013-01-21 09:00
Sovande Facebooksida

Här kommer ännu en bloggpost om på tips om hur du kan öka engagemanget på din Facebooksida. Känner  du igen dig i följande beskrivning? Du laddar upp ett nytt inlägg på din Facebooksida, ett inlägg du tänkt igenom noga och förberett väl. Men responsen uteblir precis som på dina tidigare inlägg. Undrar du varför blir det såhär, läs vidare för förklaring. Alltfler företag finns Facebook vilket bidar till att användare samlar på sig alltfler klickningar på gilla-knappen. För att inte användarens nyhetsflöde ska översvämmas av uppdateringar från alla sidor som personen valt att gilla så använder sig Facebook av ett system som kallas Edgerank. Systemet är tänkt att skapa ett intressant flöde för användaren med lagom mycket uppdateringar från olika sidor personen valt att gilla.  Om en person har gillat er sida för sex månader sedan och sen inte har varit aktiv på er sida eller engagerat sig i era inlägg, gör Facebook bedömningen att era inlägg inte är intressanta för personen. Det är därför viktigt att man som företag alltid bjuder sina följare på intressanta, engagerande och underhållande inlägg som fångar användarens uppmärksamhet.  Nedan kan du läsa om 4 rekommendationer kring hur du får mer liv på din Facebooksida.

1 Bilder, bilder, bilder det kan inte bli för mycket bilder!

Jag kan inte tipsa om detta för många gånger, bilder är lättare för fansen att engagera sig i så använd er av bilder. För att underlätta för er så använd de bilder ni redan har i er bildbank. Har ni annons i print publicera samma bilder på er facebook under samma period för att skapa igenkännedom. Du behöver inte skapa helt nytt material till dina sociala media kanaler, utan använd det material som redan finns.

2 Ett. Två. Tre.

Håll dina inlägg korta så att det går fort att läsa och få in hela budskapet. Personerna på Facebook scannar sitt överfulla flöde väldigt snabbt. Du kan lätt sållas bort ifall ditt inlägg upplevs som för lång och tidskrävande.

3 Gilla om du gillar, dela med dina vänner och lämna en kommentar nedan.

För att skapa en dialog med dina fans uppmana till handling i dina inlägg. Be dina fans att trycka på gilla ifall de håller med ditt inlägg. Exempelvis ifall du har ett bageri, skriv idag har vi bakat kanelbullar så det står härliga till. Tryck på gilla ifall du tycker om att äta bullar.

4 Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag men även lördag och söndag.

Var aktiva varje dag även på helgen då det finns statistik som visar på att inlägg som publiceras på helgerna engagerar flest följare. Anledningen till att publicera något varje dag är att det ökar chansen att fler av era fans ser era uppdateringar. Som jag nämnt tidigare sållar Facebook bort inlägg av sidor personen inte aktiverat sig med på länge. Bjud på varierande inlägg som är lätta att engagera sig i. Men för guds skull posta endast inlägg när ni har något vettigt att säga. Blanda upp att författa era egna inlägg med att kommentera, gilla och dela andra personers och företags inlägg.

Dela gärna med er av era tips eller erfarenheter kring hur man väcker sin Facebooksida till liv.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kategorier: , ,