5 smarta tips på att få fler att se dina instagraminlägg

2017-04-05 11:38
smartphone-1701096_1920

Hur kan du göra för att öka chansen för att få fler att se dina inlägg på Instagram? Ett sätt kan vara att samarbeta och ta hjälp av andra konton för att nå ut till nya följare. Helt enkelt så lånar du deras publik ett litet tag.

Nyckeln för att få dessa 5 tips som du kan läsa om här nedan att fungera är att ditt varumärke på ett naturligt sätt kan kopplas ihop med de konton du väljer att samarbeta med. Annars når du helt enkelt ut till fel målgrupp och har ingen nytta av de nya följare du attraherar.

instagram-1451137_1920

5 smarta tips för att få fler att se dina instagraminlägg!

1. Skapa flatlays eller stylade bilder med varumärken som kompletterar ditt.

Genom att skapa bilder där mer än bara ditt varumärke exponeras ökar du chansen för att skapa en bild med ett helhetsintryck som tilltalar din publik. Tagga de andra varumärkena eller butikerna där de säljs i din post. Gör detta både i fotot och i texten. Ett extra plus är om du skriver en liten rad om varför dina följare ska göra ett besök på kontot du taggat.

Kom också ihåg att använda deras # hashtag om de använder någon.

Exempel: Om din bild passar in hos varumärket så är det stor chans att de repostar och delar din bild vildare med samma taggning. Tänk på alla gånger du önskat ha en bild att dela som du inte har skapat själv.

2. Använd hashtaggar som brukar repostas.

Det finns företag och bloggare som skapat egna hashtag och som uppmuntrar folk att använda denna för att bli uppmärksammad på deras konton. Dessa konton har som strategi att kolla av sitt hashtags flöde och hitta bilder som passar in i deras flöde att posta. Exempel på ett sådant konto är Daniel Wellingtons instagram.

3. Reposta ett inlägg från ett annat kont0.

Här gäller det att du väljer en bild som passar in i ditt flöde. Ett tips kan vara att spara ner bilden du gillar och som kompletterar ditt varumärke, sen sätter du på filtret som du brukar använda på dina bilder för att se till att bilden verkligen passar in i ditt flöde. Tänk på att innehållet på bilden ska vara på något som tilltalar din målgrupp. Skriv en text där du infogar ett CTA call to action för att din publik ska besöka konton vars bild du repostat. Var också säker på att du taggar företaget i bilden. Se till att ge dem all ära till fotot.

Exempel: Gillar verkligen @butik denna veckan! De visar på hur du på ett modernt sätt kan fixa till din uteplats. Jag skulle inte kunna fått det så fint här hemma om de inte vore för deras inspiration. Gör ett besök hos dem nu! @butik.

4. Samarbeta med ett annat företag eller bloggare.

Samarbetet går ut på att ni ger varandra varsin bild som ni ska posta på era instagramkonton. Se till att ni kommer överens om vad ni vill marknadsföra hos varandra. Är det att fler ska känna till att ni finns? Eller att sälja en viss produkt i ert sortiment? Se till att sätta upp guidelines så båda parter vet när och vad som ska postas, så ingen känner att de får en dålig deal. Detta tips funkar bäst när man samarbetar med ett företag eller bloggare som är i ungefär samma storlek som en själv.

Detta tipset är det bästa av dessa fem för att få spridning och kännedom. Såvida du valt att samarbeta med ett konto som har bra engagemang på sina inlägg och som har följare som passar in i din målgrupp.

5. Använd rätt hashtaggar för att locka en publik som finns utanför din nuvarande följarskara.

Detta är ett outnyttjat tips som inte används tillräckligt mycket. Om du känner att du lockar fler företag än personer så använder du förmodligen fel hashtags för din verksamhet. Eller om du får mindre än 50 gilla per inlägg så behöver du en uppdatering. Som nystartat konto på instagram borde du kunna få 80 – 100 följare per post.

Granska dina nuvarande hashtags och se till att de är:

  • lämpade efter din kund inte för företag
  • aktuell, hashtag som andra nyligen integrerat med
  • relevant för innehållet du delar

Hoppas du får användning av dessa tips!

inspiration till detta inlägg hittat hos theshopfiles besök sidan för fler inspirerande inlägg.

flower-1522242_1920

Tags: , , , , ,

Kategorier: ,