5 supertips – så lyckas du med din närvaro på webben.

2015-05-11 09:03
Artikel driftig - tips på webben

Tycker du det är svårt att nå ut på webben? Kanske har du etablerade konton i ett eller flera sociala medier men känner att din närvaro inte når full potential. Fler svenskar är idag fler timmar på fler sociala medier än tidigare, enligt en undersökning från Stiftelsen för internetstruktur.SE. I denna artikel delar jag med mig av mina 5 bästa tips, för att få en lyckad närvaro på webben.

 Tips 1 – Lyft fram dina följare

Satsa på att skapa följarebaserat innehåll. Det vill säga lyft fram dina följare och visa bilder på hur de använder dina produkter. Ge dina följare utrymme i dina kanaler och lär dig av dem samt uppmuntra kreativitet och välkomna idéer från din publik.

Tips 2 – Samarbeta

Att samarbeta med andra är alltid en god idé om ni går i linje med varandra. Välj ut de människor som har ett inflytande på ett eller annat vis, det kan vara bloggare, ett visst företag eller en person. Positiva recensioner från dessa parter är ovärderliga! Men se till att dessa personer eller företag passar dina produkter. Visa dem din produkt eller tjänst, erbjud dem förmåner och ett samarbete som gynnar er båda.

Tips 3 – Tävlingar

Faktum är att tävlingar på dina sociala medier fortfarande är den typ av innehåll som genererar mest engagemang. Det beror på att feedbacken är omedelbar för mottagaren som direkt ser sin egen vinning i att engagera sig.  Därför älskar de flesta älskar att delta i en bra tävling.

 Tips 4 – Ljudklipp

Lägg ut ljudfiler och be dina fans att lyssna på ditt innehåll. Podcast har växt sig stora de senaste åren, folk har oftast sina öron lediga för att ta in information. Du kan välja att lyssna samtidigt som du gör något annat och att lyssna kan upplevas av många som rofyllt. Du behöver absolut inte starta med en podcast om du inte vill, ett litet klipp här och där som ett inlägg på Facebook eller Instagram räcker alldeles utmärkt.

Tips 5 – Personlig

Som företag vinner du på att visa upp en personligare sida på sociala medier, det är på så vis man kan få en närmare relation med sina följare. Och det är alltid lättare att göra affärer och köpa av ett företag man har en relation med. Tänk på det! Fokusera på att få fram en mänskligare sida, våga bjuda mer på ditt företag och håll dialogen levande. Innehåll på sociala medier handlar om att samtala. Du behöver på allvar anpassa ditt innehåll efter målgruppen på de sociala medierna och prata som de gör.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kategorier: , , , , , , ,