Content marketing ♥ Sociala medier

2013-02-23 12:54
Sociala Medier

Om du vill hitta nya återvändande kunder till ditt företag, borde du prova att mixa content marketing med sociala medier. Content marketing handlar om att ta fram relevant, värdefullt och engagerande material för din målgrupp. För att kunna göra detta behöver du känna din målgrupp, vad gillar de, vad gillar de inte, var letar de efter information, vilka problem har de som måste lösas osv. Ditt mål är att skapa uppmärksamhet och medvetenhet hos dem att det är just du som kan hjälpa dem på bästa sätt.

Exempel på Content Marketing är:

  • Intervjuer
  • Tips & råd
  • Reportage
  • Personalporträtt
  • Debattinlägg
  • Bakom-kulisserna material
  • Nyhetsbrev
  • Foton/videos
Publicera på Sociala medier

Materialet som skapas publicerar ni i era olika sociala media kanaler för att väcka uppmärksamhet och nå ut. På sociala medier är det lätt att dela med sig av innehållet, vilket ger en önskvärd spridning. Lyckas man med att skapa engagerande content marketing material så leder det till nya kunder, ökad försäljning, en relation med era kunder samt att det även är stärkande för ert varumärke.

 

Lyssna, svara och kommentera

Du lär känna din målgrupp genom att lyssna. Att ha en närvaro i sociala medier handlar om så mycket mer än att bara uppdatera sina egna kanaler. Jag brukar alltid påpeka för mina kunder att använda sociala medierna till att vara just social. Det vill säga lyssna på de dialoger som pågår och ta till er vad andra säger om er men även om trender i stort inom din bransch. Svara och kommentera på andras sidor, ge er in i diskussioner som inte nödvändigtvis har startats av er själva. Ta varje tillfälle att lära känna er målgrupp.

Att lyckas

Har du en bra strategi för vad du ska publicera för material och när samt samtidigt håller koll på vad som sägs om ditt företag har du en god chans att lyckas med din närvaro i sociala medier.

Jag hjälper företag med både att skapa en strategi för Content marketing men även omvärldsbevakaning, tveka inte att höra av dig ifall du vill veta mer om hur jag kan hjälpa ditt företag att bli framgångsrika på sociala medier.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategorier: , , , , , , ,