Företagskonto på Instagram så fungerar det!

2016-07-14 08:21
Företagskonto på Instagram 3

Instagram lanserar snart företagskonto. Det är ett konto med funktioner speciellt anpassade för företag. Till exempel kan du som företagare lättare lättare tillgång till statistik för att se hur många konton som integrerar med ditt företag. På ett företagskonto kommer du kunna underlätta för kunder att kontakta dig via Instagram. För att kunna skapa ett företagskonto på Instagram måste du ha en Facebook Fan Page ansluten till ditt Instagramkonto. När någon klickar på den nya kontakt knappen på Instagram kommer informationen de får komma ifrån din Facebooksida så se till att hålla den uppdaterad!

företagskonto på instagram 2

Företagskonto

  • Är en gratis funktion för konton som vill bli identifierade som ett företag på Instagram.
  • Skapa en kontaktknapp med ett företagskonto kan du välja hur du vill att kunder ska kunna komma i kontakt med ditt företag, antingen via telefon, mail eller sms genom att lägga till en kontaktknapp på profilen.
  • Du ska också kunna ge dina kunder vägbeskrivning.
  • Företagsprofiler ger dig också tillgång till statistik så att du kan marknadsföra ditt företag på bästa sätt.

Statistik

  • Statistik på Instagram ger dig som företagare värdefull information om vilka dina följare är och vilka inlägg som ger bäst engagemang. All denna information kommer finnas tillgänglig i mobilappen. Genom att du lär dig mer om dina följares beteende och demografi kan du skapa mer relevant och aktuellt innehåll.
  • Du kommer kunna se hur många unika konton som har sett något av dina inlägg.
  • Bit.ly länkar kan nu vara ett minne blott då Instagram låter dig se hur många konton som har klickat på din länk i profilbeskrivningen.
  • Du kommer även får tillgång hur många gånger i genomsnitt dina följare är inne på Instagram en typisk dag. Vilket betyder att du inte längre måsten gissa när det är bäst att posta ditt inlägg.

Företagskonto på Instagram 4

Marknadsföring

  • Med denna funktion kan du genom ett enkelt knapptryck förvandla ett populärt inlägg till en annons direkt i appen. Vilket möjliggör kontakt med fler potentiell kunder. Välj ett inlägg du redan delat på Instagram och lägg till en “call to action” knapp till exempel läs mer, köp med mera. Du kan själv välja målgrupp till annonsen eller så låter du Instagram ge dig tips på målgruppsanpassning. När du gjort dessa val kommer ditt inlägg publiceras som en annons och finnas tillgänglig under den tidsperiod du valt.

Företagskonto på Instagram 3

Instagrams företagskonto kommer att först lanseras i USA, Australien och Nya Zeeland för att i slutet av året finnas tillgänglig i alla länder i hela världen.

 

Kategorier: