Minskat antal fans på din Facebooksida.

2015-03-30 08:41
Facebook tumme

Har du en Facebooksida för ditt företag så kan du snart räkna med eller har kanske redan märkt? Att antalet fans eller följare förmodligen kommer att minska men det är inte ditt fel. Facebook kommer att gå igenom konto och på så vis ta bort de konton som har blivit manuellt deaktiverade eller konton som tillhört personer som inte längre finns. Detta borde Facebook har gjort från start men då det inte skett utan kommer göras nu kan det bli så att flera likes försvinner samtidigt vilket kan skapa en känsla av att du gjort något fel på din sida. Men ta det lugnt! Så är det förmodligen inte.

Bra att känna till är att det är bara konton som användaren aktivt själv valt att ta bort som kommer raderas. Konton vars ägare anses vara “inaktiva” på grund av dålig inloggning kommer fortfarande att vara kvar som fans på din sida.

Hur många fans som kommer att försvinna är svårt att säga, allt beror på hur många likes du har på din sida till att börja med. Om din sida har 10 fans kanske du inte kommer förlora någon har du däremot uppemot tiotusentals så kommer förmodligen tappet att upplevas större.

Detta kan vara bra för dig som sköter om en företagssida på Facebook att veta, så du kan informera övriga på ditt företag om vad som sker på er sida och att detta tapp inte är på grund av innehållet ni producerat det senaste.

Har du redan märkt av ett minskat antal fans på din sida?

Inspiration till detta inlägg hämtat hos http://techcrunch.com

Tags: , , , , , , ,

Kategorier: , ,