Så får du mer följare på Instagram – 2 supertips!

2016-01-29 09:54
instagram- 2 supertips

Känner du att du inte får ut mesta möjliga av din Instagram närvaro? Önskar du att dina bilder nådde ut till fler potentiella kunder? Vill du få igång en dialog med dina drömkunder? Klart du vill! Läs vidare för att ta del av mina 2 eller ja 3 supertips på hur du kan göra för att lyckas öka ditt engagemang på Instagram.

1 Samarbeta med influencer.

Med influencer menar jag inflytelserika personer. Hitta profiler på Instagram som har stora konton, och som kan presentera ditt företag. Dessa personer är som kändisar eller i alla fall på sociala medier. Ju fler följare och ju högre engagemang de har på sitt innehåll desto bättre för dig. Var säker på att du och dina influencer delar samma målgrupp. Om du lyckas skapa ett samarbete med en influencer och denne väljer att visa upp ditt företag i ett inlägg på Instagram så kan detta dubblera eller kanske till och med öka ditt följarantal ännu mer över en natt! Detta kan även leda till försäljning av dina produkter.

 2 Bygg ditt nätverk

Se till att engagera dig och var sociala på det sociala mediet Instagram, med dina drömkunder. Lägg lite tid på att hitta din målgrupp genom att söka på #hashtags som de kan tänkas använda i sina bilder. När du väl hittat dem GILLA, KOMMENTERA och FÖLJ dem. Ju mer du engagerar dig i dina kunder desto mer sannolikt är det att de väljer att kolla in din profil och välja att följa dig och ditt företag. Gör du detta på rätt sätt kan du få flera hundra nya följare per månad. Så se till att använda de sociala medierna till vad de är bäst på att vara just social!

3 Sprid kärlek

Ett litet bonustips! Se till att återanvända bilder som du gillar och som kan förstärka ditt varumärke. Det vill säga posta någon annans bild i ditt flöde och skriv en kommentar med några väl valda ord till bildens ägare och glöm inte bort att berätta vem som har tagit bilden. Det gör du snyggast genom att @tagga bilden med dess ägares namn.

Var social på de sociala medierna så kommer du få ut så mycket mer nytta av din närvaro och den tid du lägger ner! Lycka till. Vill du ha mer tips och råd kontakta mig gärna.

Kategorier: ,