Vad är egentligen Infographics?

2013-05-19 10:58
724fc59fb05a2d2a5bc3cd2ed35d841c

Du har säkert sett dem lite överallt men kanske inte reflekterat över att de har ett eget namn? Eller också har du tänkt tanken att vilket smart sätt att presenterar information på, hur gör jag detta själv? Jag pratar om  Infographics som vi ska titta närmare på i detta blogginlägg.

Vad är egentligen infographics?

Med hjälp av Infographics kan du visualisera ett budskap. Du använder dig av grafik istället för enbart ord vilket gör beskrivningen tydlig. Infographics är inget nytt fenomen utan det har länge använts grafik och bilder som komplement till ord. Det som däremot är nytt är sammanhangen de används i. Som du säkert vet så  är stor konkurrens i dag om att nå ut med sitt budskap. Genom att presentera sitt material på ett tilldragande sätt ökar chanserna för att mottagaren ser dig. Många undersökningar visar på att bilder fångar mottagarens uppmärksamhet i större utsträckning är enbart ord.  Till exempel så är inlägg innehållandes en bild på Facebook de mest delade och like:ade statusarna. När vi ändå är inne på ämnet Facebook så används Infographics i stor utsträckning för att presentera statiskt kring mediet. På min Pinterest samlar jag på intressanta artiklar och Infographics kring Sociala Medier, besök gärna min board talk the talk – communication för att inspireras och få tillgång till kunskap inom ämnet.

Nedan ser du ett exempel på en Infographics kring sociala medier.

 

Sugen på att prova själv?

Att göra Infographics behöver inte vara så svårt som du kanske tror. Självklart underlättar det ifall du besitter kunskaper inom bildredigeringsprogram som Photoshop och Indesign samt är född med ett grafiskt uttryck. Men för oss andra finns det hopp ändå. På nätet kan man nämligen hitta olika verktyg som hjälper en, då det finns olika sajter som erbjuder färdiga mallar vilka ger ett mycket professionellt intryck. Du kan på bara några minuter skapa din egen Infographics. Vissa av dessa verktyg kostar pengar och vissa är gratis.

3 exempel på verktyg online för att skapa Infographics:

piktochart

visual.ly

easel.ly

Infograpics är ett verktyg som är ett mycket användbart det är även ett roligt sätt att presentera massa data på. Så prova på nu!

Har du använt dig av Infograpics och vilka erfarenheter har du kring detta? Berätta gärna i en kommentar.

Tags: , , , , , , , ,

Kategorier: , , , ,