Visste du att 79% av konsumenter följer företag på Facebook

2013-02-14 06:29
Facebook Like

Antalet personer som följer företag på sociala medier ökar, enligt en rapport kring folks sociala media vanor.  Att följa ett företag har ökat med hela 17% under de senaste två åren och det är mycket troligt att trenden kommer fortsätta öka.

Facebook är det sociala mediet som dominerar, flest personer följer varumärken här, hela 79% av konsumenterna väljer att följa varumärken på Facebook. Jag tror att detta beror på att flest personer använder Facebook privat, de spenderar redan tid här och de känner till kanalen. Vilket gör det enkelt att trycka gilla på ett företag man brukar handla av, eller som man finner intressant.

Fler anledningar till att personer väljer att följa ett företag är för att få tillgång till erbjudanden och rabatter eller för att företaget delar med sig av underhållande material. Vi människor gör som våra vänner gör, vi inspireras av våra vänner och på Facebook följer vi och inspireras av vad våra kompis gör så gillar de ett företag är det lättare för oss att också göra det. Det är även enklare för företag att bygga en användarvänlig närvaro på Facebook genom erbjudande, rabatter, tävlingar med mera.

 Inspiration inhämtad hos socialmediaexaminer

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Kategorier: , ,